单元达标测评

(满分:120分;时间:100分钟)

第一部分 阅读(共两节,满分50分)

第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)

阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

Α

SUPPORT WORKER

Do you have the ability to care for others? Can you understand how old people feel? Are you a good communicator? Do you have good listening skills? Can you work on weekends?

If you have answered YES to the above, we would like to hear from you:

- ☆ Starting rate of £8.56 per hour
- ☆ Free uniform
- ☆ Excellent training

Contact us at careers@golden-care.com.

WOWEE MAGAZINE

Writers Wanted

Wowee Magazine is looking for writers for its website. Pay is based on the number of people who read your articles. You may also receive free tickets to

events and free products to test. This is a great chance to get valuable work experience.

We want people who are:chatty, interesting, enthusiastic, skilled.

Contact us at info@wowee.com.

CALLING ALL MODELS

Think you could be a model? If so, we'd like to meet you!

Working as a successful fashion model isn't easy but it is very exciting and could be a great chance.

Girls should be over 16 with a minimum height of 172 cm and boys should have a minimum height of 182 cm. If you are under 16 and do not yet have the required height, we would still be interested in meeting you, but you must be accompanied by your parent.

Contact us at info@top-model-agency.uk.

WORK FOR COFFEE BEANS

Join Britain's number one cafe at Coffee Beans, where every cafe has the same aims: to create family-like teams and to give excellent customer service.

Many different kinds of people come and work with us, so start your career at Coffee Beans today:

- ☆ Choose the hours you work
- ☆ Get management experience
- ☆ Share your love for coffee

Join us as a team member, assistant manager of the cafe manager, depending on your skills and experience.

Contact us at jobs@coffeebeans.co.uk.

1. Which address should you contact if you want to be a support worker?

A.info@wowee.com.

B.jobs@coffeebeans.co.uk.

C.info@top-model-agency.uk.

D.careers@golden-care.com.

2.A writer working for Wowee Magazine can .

A.get a free uniform

B.bring a parent

C.receive free tickets to events

D.choose working hours

3. What can we learn about the jobs from the job postings?

A.The chance to be a model is only for adults.

B.There is no need to be trained as a support worker.

C.Employees at Coffee Beans have few management chances.

D.Applicants to Wowee Magazine are supposed to be sociable and enthusiastic.

В

From self-driving cars to carebots (care+robots) for elderly people,rapid development in technology has long represented a possible threat (威胁) to many jobs normally performed by people. But experts now believe that almost 50 percent of occupations existing today will be completely unnecessary by 2035 as artificial intelligence (AI) continues to change businesses.

"The next fifteen years will see a revolution in how we work, and a revolution will necessarily take place in how we plan and think about workplaces," said Peter Andrew, Director of Workplace Strategy for CBRE Asia-Pacific. A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence.

The report is based on interviews with 200 experts, business leaders and young people from Asia-Pacific, Europe and North America. It shows that in the US technology already destroys more jobs than it creates. But the report states, "Losing occupations does not necessarily mean losing jobs—just changing what people do." Growth in new jobs could occur as much, according to the research. "The growth of companies that have the speed and technological know-how will directly challenge big companies," it states.

A 2019 report by Pew Research Centre found 52 per cent of experts in artificial intelligence and robotics were optimistic about the future and believed there would still be enough jobs in the next few years. The optimists pictured "a future in which robots do not take the place of more jobs than they create," according to Aaron Smith, the reports co-author.

"Technology will continue to affect jobs, but more jobs seem likely to be created. Although there have always been unemployed people, when we reached a few billion people there were billions of jobs. There is no shortage of things that need to be done and that will not change," Microsoft's Jonathan Grudin told researchers.

4. What is the first paragraph mainly about?

A.The result of job reduction.

B.The fast development of AI.

C.The future life of elderly people.

D.The influence of technology on jobs.

5. What will people most probably do in the future?

A.Take the place of AI.

B.Work in a traditional way.

C.Take up jobs requiring creativity.

D.Enjoy life without working anymore.

6. What can be known from Grudin's words in the last paragraph?

A.Unemployment will stay high.

B.More jobs tend to appear in the future.

C.Job competition is likely to grow fiercer.

D.Technology will have less control over jobs.

7. What is the best title for the text?

A.Are people losing their jobs?

B.The requirements for future jobs

C.The challenging life in the future

D.Does technology simplify everything?

C

Many automobile makers present their newest designs at car shows around the world. Many designers seek to create the car of the future. One device that is popular among car manufacturers (生产商) is an autopilot. An autopilot permits a car to drive itself without human control.

A recent car show in Geneva, Switzerland also presented other possible designs, including cars manufactured on 3D printers.

Rinspeed is a Swiss design company. It showed a vehicle based on the US electric car Tesla Model S, but the Rinspeed car includes a large television and an espresso coffee maker.

Frank Rinderknecht is the CEO of Rinspeed. He says he does not want to just sit and watch the steering wheel (方向盘) turn as he rides in a car with an autopilot.

"I want to ride; I want to sleep, relax, watch movies, news, and anything else. So that's the vision which we have. One day on the boring motorway traffic, you just do anything that makes your life better," said Rinderknecht.

One of the most interesting ideas presented at the show is a car built on a 3D printer. The German engineering firm EDAG designed the car. The body of the vehicle called "Genesis" is printed in one piece from a material called thermoplastic(热塑性塑料).

Christoph Horvath is a spokesman for EDAG. "To create a car without the use of any tool, this would be a real revolution for the industry," said Horvath.

EDAG said it based its design on a turtle shell. The company said the design provided the right amount of strength and firmness.

Other automakers did not look so far into the future. Czech automaker Skoda presented its "Vision C" model vehicle. The car has an environmentally friendly natural gas engine.

Jo Davidson is a company spokeswoman. She said the car released very low levels of the pollutant gas CO₂. Ms Davidson said the "Vision C" planned to be launched in two years.

8. Why is an autopilot popular among car manufacturers?

A.Because it can get a car to drive itself.

B.Because it can make a car more modern.

C.Because it may let a car fly in the sky freely.

D.Because it has a car moving in a particular direction.

9. What is the common feature of the cars?

A.They are all made from thermoplastic.

B.They all belong to the cars of the future.

C.All the designs are based on a turtle shell.

D.They have environmentally friendly natural gas engines.

10. Where can we most probably read this text?

A.In an economic report.

B.In a short story.

C.In a travel magazine.

D.In a technology report.

11. What do we know about the vehicle called "Genesis"?

A.It is designed by the American engineering firm.

B.The body of the vehicle is built on a 3D printer.

C.Frank Rinderknecht is the designer of the car.

D.The car is mainly made from the turtle shell.

D

Walmart will soon use 360 robot cleaners across a few hundred of its stores. Using maps input by human employees, the AI-powered cleaners will travel in the store with no difficulty, sweeping the floor—just as human employees used to do.

Perhaps the most striking thing about these robot workers is how notstriking they are. Sci-fi movies suggest a future full of human-like robots who appear with their horrible qualities. Now the future is coming into view, and it looks like a giant lie. It's easy to imagine walking past an Auto-C on a shopping trip without even noticing its presence.

AI has already started to become a part of our everyday life. In New Jersey this week, dozens of workers were hospitalized after a robot at an Amazon fulfillment centre accidentally broke a can and enveloped workers in an eye-and-lung-damaging gas. Days earlier in California, an auto-piloted Tesla drove a drunk, sleeping driver down a highway, which no doubt did some potential risk to the other drivers on the road. Highway patrol officers figured out on the spot how to stop the AI car.

Of course, industrial accidents and drunk drivers existed as well before AI.

Tools with the power to release the burden of physical labor—horses, steam

machines, self-driving cars—also come with the power to injure people. And the

presence of AI-powered machines that just steps away from us is, for now, still a rare thing for most people.

But the nature of robots' coming into our daily life will make it harder to recognize—or object to—the bigger changes they bring later. Walmart insists that the robot cleaners give employees more time for customer service and other tasks. Critics point out that they could just as easily become an excuse to reduce staff and wages.

12. What is the difference between sci-fi movies and the reality?

A.Now the human-like robots are hard to recognize.

B.Now people don't go to see the sci-fi movies.

C.Now the human-like robots can tell lies.

D.Now it is easy to ignore the robots.

13. Why were some workers in hospital in New Jersey?

A.Because they damaged the robot first.

B.Because the robot caused an accident on purpose.

C.Because the robot made a mistake by chance.

D.Because the robot driving them on the highway had an accident.

14. What is the attitude of the author to AI?

A. Supportive. B. Objective.

C.Doubtful. D.Indifferent.

15. What is the main idea of the passage?

A.Artificial intelligence is bringing great effects to our daily life.

B. Walmart will soon use 360 robot cleaners across its stores.

C.We should say no to artificial intelligence.

D.Artificial intelligence is dangerous to our life.

第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Bring Our Community Together

There are several things that we can do to develop strong social connections and a sense of belonging:

Think outside the box. 18 Many of us get caught up in our own routines and practices and forget that there are other ways of doing things. Try talking to different community members, ranging from youths to seniors, to understand their opinions of the world. 19

Try new things. Positively influencing our community can go beyond volunteering our time and resources. Consider getting involved in our community by working for the census(人口普查) as an enumerator(普查员) or a crew leader. Census enumerators are responsible for identifying dwellings on maps, conducting

personal interviews, and following up with respondents in person and by phone, while crew leaders are responsible for leading, training and supervising a team of enumerators. 20_

A strong feeling of unity in a community can make residents feel comfortable and at home.

A.Plan community events.

B.Encourage community members to do some community service work.

C.Social connections offer community members chances to know each other better

D.Our multi-cultural tradition provides a welcoming environment for individuals and families.

E.Learning about different cultures and practices can open our minds to a whole new way of life.

F.Invite individuals of different cultures to participate in community planning to ensure that every voice is heard.

G.These positions provide an opportunity to meet new people and build relationships with members of our community.

16	17	18	19	20

第二部分 语言运用(共两节,满分30分)

第一节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)

阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

I lived in the 23 where six guys lived in two small connecting rooms. All my roommates seemed to be good guys, but I didn't really try to get to know them.

I have always been rather quiet and never been able to make friends 24. I would always forget names after I met people. When we 25 again and they called out my name, I would reply with a(n) 26 wave and a weak hello. This was how things went on for the first month or so. After a while, things started to 27. A couple of my roommates would try and keep me talking. Soon, these two roommates and I started becoming fairly 28. We began going to the cafeteria together, 29 together, and meeting in the library to study.

One night my roommates invited me to listen to a fellow roommate's practice with one of our college choirs. They drove me to the campus where my roommate was to 30.

It was accidental that that day was my birthday, but I had kept quiet about it. So you can imagine my 31 when we entered the recital hall. The 120-member choir began to sing Happy Birthday to me. 32 at the dorm, my friends held a small party for me, complete with a card and a cake.

I was completely shocked, and I felt 33 to be able to call them friends.

It was then that I realized that college means 34 the piece of paper you receive at the end—it's 35 in both life and people.

21.A.form B.follow

C.approach D.introduce

22.A.left out B.left behind

C.left for D.left aside

23.A.dorm B.hotel

C.inn D.canteen

24.A.deliberately B.easily

C.greedily D.merely

25.A.attended B.emerged

C.met D.proposed

26.A.splendid B.unique

C.embarrassed D.upset

27.A.turn B.worsen

C.arise D.change

28.A.intangible B.aggressive

C.tiresome D.close

29.A. exercising B. dropping

C.rising D.kicking

30.A.preserve B.perform

C.settle D.serve

31.A.surprise B.dislike

C.disappointment D.bonus

32.A.Away B.Down

C.Back D.Out

33.A.aware B.afraid

C.sure D.proud

34.A.more than B.rather than

C.less than D.other than

35.A.culture B.tradition

C.custom D.education

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

It was a cold and cloudy afternoon. I was on the bus with my children, aged four and two, 36 (head) home when it started to rain. I realized this would mean a wet walk home 37 the bus stop.

41 ... He called out. I stood there 42 (astonish), barely believing that the man 43 existence was unknown to me only moments ago, could be so 44 (consider). "Come on; give this to your mummy," he said to my older son. I accepted the offer and expressed my gratitude to him.

This man might have needed the umbrella for himself later during the day but preferred to give it to me. It was a lesson to me_45_it's possible to give without expecting anything in return.

第三部分 写作(共两节,满分40分)

第一节 (满分15分)

假设你是李华,你在北京的美籍朋友 Ben 来信跟你抱怨中文难学,他觉得学了很长时间,但进步缓慢,所以很沮丧。请你用英语给他回一封电子邮件,内容包括:

- 1.表示理解并给与安慰;
- 2.提出有效的建议。

注意:1.词数 80 左右;

2.可适当添加细节,使行文连贯。

_

第二节(满分25分)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右。

Mary waited anxiously for her turn in the empty dressing room. Never had she been so nervous before. This competition was of vital importance to her comeback. "If I can win today," she said to herself, "I can dance on the national stage next month." Three months ago, her left arm was seriously injured in a car accident. After the medical treatment, she began to recover slowly. She practiced over and over again in order to regain her dancing skills.

"Hi, Mary," in rushed her friend Jessica. "How is your arm? Is it going to influence your performance?"

"I guess it can be tolerated for I am to win the match," said Mary with a determined look.

"Admirable! But I hear that a girl called Linda is really gifted and strong.

She can be your real well-matched competitor. Come on!"

After Jessica left, Mary decided to practice her most difficult spin. "If I don't try harder, I won't grasp this chance," she thought. But her arm began to hurt, making her worried. "Mary, what makes you think you have a chance

tonight?" she said to herself. After the pain was gone, she continued to warm up.

A slim girl hurried in and put down an equipment bag on the chair. Then, she took out her dance dress quickly and put it on skillfully. Seeing Mary, she smiled politely and said, "Hi, I'm Linda. I am the next one!" Mary nodded in reply but felt uncomfortable. "This is just my competitor. Because of her, I may lose tonight." Her mind was wandering when Linda let out a scream, "Oh, God, I can't find my music tape!" Linda searched her bag but in vain. "It may be missing on the way." With these words, she then rushed out. Paragraph 1:

Suddenly, Mary caught sight of a black box under the chair where Linda put her bag._

_

_

-

Paragraph 2:

Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster._

_

单元达标测评

1.D	2.C	3.D	4.D	5.C	6.B	7.A
8.A	9.B	10.D	11.B	12.D	13.C	14.B
15.A	16.D	17.A	18.E	19.F	20.G	21.A
22.C	23.A	24.B	25.C	26.C	27.D	28.D
29.A	30.B	31.A	32.C	33.D	34.A	35.D

第一部分 阅读第一节

Α

- ◎语篇解读 本文属于应用文,主要介绍了供人们应聘的一些工作岗位。
- 1.D 细节理解题。根据 SUPPORT WORKER 中的 Contact us at careers@golden-care.com.可知,如果你想申请成为一名护工,你应该联系 careers@golden-care.com。故选 D。
- 2.C 细节理解题。根据 WOWEE MAGAZINE 部分的 You may also receive free tickets to events and free products to test.可知,在这里工作您还可以收到免费的活动门票和免费的测试产品。故选 C。
- 3.D 推理判断题。根据 WOWEE MAGAZINE 部分的 We want people who are: chatty, interesting, enthusiastic, skilled.可知,我们需要的人是善于交谈,有趣,有热情,有技能的,所以 Wowee 杂志的申请者应该善于交际,热情高涨。故选 D。

【高频词汇】

1.hear from 收到.....的来信 2.enthusiastic adj.热情的,热心的 3.accompany v.陪伴

В

◎语篇解读 本文是一篇说明文。主要讲述人工智能的发展会对人们未来的生活产生影响,很多职业将会消失,但失去职业并不等于丢掉工作,只是改变了人们工作的内容,人们将会从事更具创造性的工作。

4.D 段落大意题。根据第一段第一句 "From self-driving cars to carebots (care+robots) for elderly people, rapid development in technology has long represented a possible threat (威胁) to many jobs normally performed by people." 可知,第一段主要讲的是科技对工作的影响。故选 D 项。5.C 细节理解题。根据第二段最后一句 "A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence." 可知,在未来人们要从事具有创造性的工作。故选 C。6.B 推理判断题。根据第五段中的 "Technology will continue to affect jobs, but more jobs seem likely to be created. Although there have always been unemployed people, when we reached a few billion people there were billions of jobs." 可知,在未来社会,人们虽然会失业,但也会有更多的工作。故选 B。

7.A 主旨大意题。文章主要讲人工智能的发展会对人们未来的生活产生影响,很多职业将会消失,但失去职业并不等于丢掉工作,只是改变了人们工作的内容,人们将会从事更具创造性的工作。故选 A。

【高频词汇】

1.expert n.专家 2.occupation n.职业 3.take place 发生

4.creative adj.有创造性的 5.optimistic adj.积极的,乐观的

 C

- ◎语篇解读 本文是一篇说明文。主要介绍了日内瓦车展展示出来的未来之车。
- 8.A 细节理解题。根据第一段中的 "An autopilot permits a car to drive itself without human control." 可知选 A。
- 9.B 推理判断题。根据第一段中的 "Many designers seek to create the car of the future." 以及最后一段中的 "Ms Davidson said the 'Vision C' planned to be launched in two years." 可知选 B。
- 10.D 推理判断题。阅读全文可知,文章介绍了在车展上展示出来的未来之车多数是由高科技制造出来,所以这篇文章很可能是一篇科技报道。故选 D。
- 11.B 细节理解题。根据第六段中的 "...a car built on a 3D printer...The body of the vehicle called 'Genesis' is printed in one piece from a material called thermoplastic(热塑性塑料)." 可知选 B。

【高频词汇】

- 1.present v.展示;展现 2.seek to do...试图做......
- 3.manufacture v.生产 4.spokesman n.发言人;代言人
- 5.revolution n.革命 6.environmentally friendly 环保的
- 7.release v.释放;放出 8.launch v.(首次)上市;推出

长难句分析

原句 1 A recent car show in Geneva, Switzerland also presented other possible designs, including cars manufactured on 3D printers.

句意 最近在瑞士日内瓦举行的一场车展还展示了其他可能的设计,包括用 3D 打印机制造的汽车。

分析 本句为简单句。其中 including cars manufactured on 3D printers 为介词短语作定语,修饰 designs。

原句 2 One day on the boring motorway traffic, you just do anything that makes your life better.

句意 (将来)有一天,在枯燥的高速公路上,你就可以做任何能让你的生活更美好的事情。

分析 本句为主从复合句。that 引导定语从句,修饰先行词 anything,that 在从句中作主语。

D

- ◎语篇解读 本文是一篇议论文。沃尔玛将很快在其数百家门店中使用 360 个机器人清洁工,文章以此为引子,探讨了"人工智能可能对我们的生活产生巨大影响"这个话题。
- 12.D 细节理解题。根据第二段中的"Sci-fi movies suggest...without even noticing its presence."可知,科幻电影暗示了未来充满了类人机器人,它们有着可怕的特点。而在现实生活中,这就像一个巨大的谎言。人们走过一辆自动驾驶汽车时,往往注意不到它的存在。由此可知,在现实中,人们经常忽略机器人的存在。而在科幻电影中,机器人是一种可怕的存在。故选 D。
- 13.C 细节理解题。根据第三段中的 "In New Jersey this week, …in an eyeand-lung-damaging gas." 可知,亚马逊物流中心的一个机器人不小心打破了一个罐子,把工人们困在了对眼睛和肺有害的气体中,导致数十名工人住院治疗。故选 C。
- 14.B 推理判断题。根据第四段中的 "Tools with the power to release the burden of physical labor—horses, steam machines, self-driving cars—also

come with the power to injure people." 可知,人工智能既可以减轻人们的体力劳动负担,同时有可能产生危害。因此作者对 AI 的态度是"客观的"。同时针对沃尔玛使用机器人清洁工这件事,最后一段提到,沃尔玛坚持认为,机器人清洁工给员工更多的时间来进行客户服务和其他任务。批评人士指出,这很容易成为裁员降薪的借口。而作者对此没有发表看法,其态度也是"客观的"。故选 B。
15.A 主旨大意题。第一段提出:沃尔玛将很快在其数百家门店中使用 360 个机器人清洁工。结合剩余每段首句可知,文章主要论述了"人工智能正在悄无声息地

【高频词汇】

1.horrible adj.令人震惊的;恐怖的 2.presence n.存在 3.figure out 弄懂;弄清楚;弄明白 4.rare adj.稀有的;罕见的 5.object to 反对

进入我们的生活,对我们的生活产生巨大影响"这个话题。故选 A。

长难句分析

原句 1 Using maps input by human employees, the AI-powered cleaners will travel in the store with no difficulty, sweeping the floor—just as human employees used to do.

句意 使用人工输入的地图,由人工智能驱动的清洁工可以毫不费力地在店里清扫地板,就像以前的人类清洁工常常做的那样。

分析 本句中 Using maps input by human employees 为现在分词作状语;而 input by human employees 为过去分词短语作后置定语,修饰 maps; sweeping the floor 为现在分词短语作状语;as 引导的是方式状语从句。

原句 2 Days earlier in California, an auto-piloted Tesla drove a drunk, sleeping driver down a highway, which no doubt did some potential risk to the other drivers on the road.

句意 几天前,在加利福尼亚州,一辆自动驾驶的特斯拉在高速公路上载着一名醉酒、睡着的司机,这无疑给路上的其他司机带来了一些潜在的风险。

分析 本句为主从复合句。which 引导的是一个非限制性定语从句,指代前面整个主句的内容。

第二节

- ◎语篇解读 本文是一篇议论文。文章作者针对如何让我们的社区团结起来这个问题,给出了一些建议。
- 16.D 根据上文 Canada is a nation that prides itself on multi-culturalism and opportunities.加拿大是一个以其多元文化和机会为荣的国家。和下文 Building social connections and a sense of belonging brings people together in ways that strengthen individual relationships as well as whole communities.建立社会联系和归属感使人们以加强个人关系和整个社区的方式走到一起。可知,D 选项"我们的多元文化传统为个人和家庭提供了一个友好的环境。"切题,故选 D。
- 17.A 根据下文 One of the simplest ways to bring a community together is to share experience. ...are excellent ways of bringing people together.将社区聚集在一起的最简单的方法之一是共享经验。像国际美食节、以世界各地的活动为特色的体育联盟以及借鉴不同文化的健康与保健项目等活动,都是将人们聚集在一起的好方式。可知,这一段主要讲了"策划社区活动",故选 A。
- 18.E 根据下文 Many of us get caught up in our own routines and practices and forget that there are other ways of doing things.我们中的许多人陷入了自己的日常事务和实践中,忘记了还有其他的做事方式。可知设空处引

出下文,E 选项 "学习不同的文化和实践可以打开我们的思维,接受一种全新的生活方式。" 切题,故选 E。

19.F 根据上文 Try talking to different community members, ranging from youths to seniors, to understand their opinions of the world.试着和不同的 社区成员交谈,从年轻人到老年人,以了解他们对世界的看法。可知设空处承接上文,F 选项"邀请不同文化的个人参与社区规划,以确保每个声音都能被听到。"切题,故选 F。

20.G 根据上文 Census enumerators are responsible for identifying dwellings on maps, conducting personal interviews, and following up with respondents in person and by phone, while crew leaders are responsible for leading, training and supervising a team of enumerators.人口普查调查 员负责在地图上找到住所,进行个人面谈,并亲自和通过电话对被调查者进行跟踪调查,而小组负责人负责领导、培训和监督一组调查员。可知设空处承接上文,G 选项"这些职位提供了一个认识新朋友和与社区成员建立关系的机会。"切题,故选 G。

【高频词汇】

1.multiculturalism n.多元文化主义 2.strengthen v.加强;强化 3.a sense of belonging 归属感 4.range from...to...从......到......范围变化 5.get/be involved in 参与;与......有关 6.be responsible for...对.....负责

长难句分析

原句 Building social connections and a sense of belonging brings people together in ways that strengthen individual relationships as well as whole communities.

句意 建立社会关系和归属感可以使人们以加强个人关系和整个社区的方式走到 一起。

分析 本句为主从复合句。主干为 Building social connections and a sense of belonging brings people together;that 引导的是一个定语从句,修饰先行词 ways。

第二部分 语言运用

第一节

- ◎语篇解读 本文是一篇记叙文,讲述了作者上大学前并不在乎友谊,过了一段时间,情况开始发生变化。作者和两个室友越来越亲密,室友帮作者准备了生日惊喜。作者意识到大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸——而是获得生活和人的教育。
- 21.A form friendships 建立友谊。故选 A。A.form 形成,建立;B.follow 跟随;C.approach 接近;D.introduce 介绍。
- 22.C 后文讲述作者与大学室友建立了友谊。据此可推知作者离家去大学(left for college)前并不在意。故选 C。A.leave out 遗漏;B.leave behind 丢下;C.leave for 动身去;D.leave aside 搁置。
- 23.A 根据下文 "where six guys lived in two small connecting rooms" 和常识 "大学生住宿舍" 可知选 A。A.dorm 宿舍;B.hotel 旅馆;C.inn 小旅馆;D.canteen 食堂。
- 24.B 根据上文 "I have always been rather quiet" 和常识 "沉默寡言的人交友困难(不容易)" 可知 B 项 "easily 容易地" 正确。A.deliberately 故意地;C.greedily 贪婪地;D.merely 仅仅。
- 25.C 根据下文 "again" 可知此处指 "再次遇见",故选 C。A.attend 参加;B.emerge 出现;C.meet 遇见;D.propose 提议。

- 26.C 根据上文 "I would always forget names after I met people." 可知作者并不记得他们的名字,因此只能尴尬地挥手。故选 C。A.splendid 壮丽的;B.unique 独特的;C.embarrassed 尴尬的;D.upset 沮丧的。
- 27.D 根据下文 "A couple of my roommates would try and keep me talking." 可知事情发生了变化。故选 D。A.turn 转变;B.worsen 恶化;C.arise 产生;D.change 变化。
- 28.D 根据下文 "We began going to the cafeteria together" 可知作者和室友变得亲密。故选 D。A.intangible 无形的;B.aggressive 侵略的;C.tiresome 烦人的;D.close 亲密的。
- 29.A 根据上文 "We began going to the cafeteria together"可知作者开始与室友一起进行日常生活中的活动。故选 A。A.exercise 锻炼;B.drop 落下;C.rise上升;D.kick 踢。
- 30.B 根据上文 "One night my roommates invited me to listen to a fellow roommate's practice with one of our college choirs." 可知室友要演出。故 选 B。 A.preserve 保存;B.perform 表演;C.settle 定居;D.serve 服务。
- 31.A 根据上文 "It was accidental that that day was my birthday, but I had kept quiet about it." 可知作者此时很惊讶。故选 A。A.surprise 惊讶;B.dislike 不喜欢;C.disappointment 失望;D.bonus 奖金。
- 32.C 根据前文 "They drove me to the campus" 可知作者与室友离开了宿舍。而下文 "at the dorm, my friends held a small party for me" 可知他们又返回到了宿舍。故选 C。A.away 离开;B.down 向下;C.back 在曾去过的地方;D.out 在外面。

- 33.D 根据下文 "to be able to call them friends" 和所给选项及常识 "得到难得的友谊任何人都会感到自豪"可知选 D。A.aware 意识到的;B.afraid 害怕的;C.sure 确信的;D.proud 自豪的。
- 34.A 根据下文 "the piece of paper you receive at the end—it's <u>35</u> in both life and people" 可知大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸——而是获得生活和人的教育。故选 A。A.more than 多于,不仅仅;B.rather than 而不是;C.less than 少于;D.other than 除了。
- 35.D 根据常识可知上大学是接受诸方面教育。故选 D。A.culture 文化;B.tradition 传统;C.custom 习俗;D.education 教育。

【高频词汇】

1.assure v.使确信 2.reply v.回复,回答 3.accidental adj.偶然的,意外的 4.shocked adj.震惊的

第二节

- ◎语篇解读 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者带着两个小孩雨天从公共汽车站步行回家得到别人帮助的故事。由此,作者感慨,愿意帮助别人而不求回报的人是有的。
- 36.heading 考查现在分词作状语。head 与其逻辑主语 I 之间为主动关系,故用现在分词作伴随状语。
- 37.from 考查介词。根据上句 "I was on the bus with my children" 可知,作者是带着孩子坐公交车回家,因此,此处应该是表示"从" (from)车站走回家。
- 38.Although/Though/While 考查连词。车站距家仅两个街区,但带着一个 4岁和一个 2岁的小孩,不打伞在雨中步行,不是一件愉快的事情。"距离不远"与"不会愉快"之间是让步关系,故本题填 Although 或 Though 或 While。

39.was convinced 考查动词的时态和语态。主语 I 后缺少谓语动词,动词 convince 与主语 I 之间是被动关系,所以应用被动语态,又由于全文都是过去时态, 故填 was convinced。

40.another 考查代词。此处表示又一辆卡车经过,但使我惊讶的是这辆卡车又倒了回来。表示无范围的"另一个"用 another。

41.it 考查代词。根据 here's an umbrella for you(这里有把伞给你)可知,此处应用 it 指代前一句提到的雨伞。

42.astonished 考查形容词。此处作状语,应用形容词 astonised,表示"吃惊的"。

43.whose 考查定语从句。分析句子结构可知,设空处引导定语从句,先行词是man,关系词在从句中作定语,用关系代词 whose。

44.considerate 考查形容词。由 be 动词可知,此处应填形容词作表语,considerate 意为"体贴的"。

45.that 考查连接词。设空处引导同位语从句,说明 lesson 的内容。故填 that。

【高频词汇】

1.block n. 街区 2.pleasant adj.令人愉快的;宜人的 3.barely adv.几乎不;勉强 4.existence n.存在 5.be convinced that 确信 6.express one's gratitude to sb.对某人表示感激 7.in return 作为回报

第三部分 写作

第一节

One possible version:

Dear Ben,

I'm sorry that you're having trouble learning Chinese. It is no easy job and I have heard a lot about the difficulties in Chinese learning, so you are not alone. Here are some tips you may find helpful.

It would be a good idea that you could find as many chances as possible to talk with local people. It is a great way to push yourself to speak Chinese as well as practice your listening skills. Equally important is reading more. Go to the bookstore and find some Chinese storybooks suitable for you and set a time to read every day.

It takes time to learn a language. Be patient and you'll make progress.

Yours,

Li Hua

第二节

One possible version:

Paragraph 1:

Suddenly, Mary caught sight of a black box under the chair where
Linda put her bag. She went over and then opened the box to find Linda's
tape was just inside. At that time, she was in a dilemma, "This is my
chance to defeat her." But on second thoughts, she changed her mind,

"If I hide it, I will win the competition but I may lose something." She placed it on the chair carefully, leaving a note saying "Take it easy;we are the best." Soon, it was her turn to come on the stage.

Paragraph 2:

Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster. She kept reminding herself, "I have been practicing for so long, and I will certainly make it." But the serious pain in her arm came again when she was performing the most difficult spin. She fell down on the stage. At that moment, Linda came back in low spirits. To her surprise and relief she saw the tape and Mary's note. With Mary's kindness and encouragement, Linda finished her performance calmly and skillfully. Finally, Mary lost the game but she believed she had won something.

Another possible version:

Paragraph 1:

Suddenly, Mary caught sight of a black box under the chair where Linda put her bag. She bent over to pick it up. "Linda's music tape!" She cried out in surprise. "It must have rolled out of her bag,while she got changed here." At this moment, an idea flashed through her mind, which rooted her to the spot. "Without her music tape, Linda will surely lose; without this real competitor, I will definitely win." The very thought of this made Mary shiver slightly. She was in a dilemma, wondering what to do next. "Do I really want to win so much?" She hesitated for a

second and then hurried out to give the music tape to Linda, who was extremely anxious in the corridor. Linda was so grateful to Mary, and finished her dance successfully.

Paragraph 2:

Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster. Nervous as she was, she stepped onto the stage with a big smile. She danced skillfully to the music and completed her most difficult spin smoothly. "Good," she said to herself, "my injured arm is awesome today." As the music ended, thunderous applause filled the stadium. With the final marks announced, Mary knew she achieved her goal and tears began to well up in her eyes. (Possible ending 1)As she headed back to the dressing room, Linda came up to her cheerfully and held her hand tightly, "Congratulations! You've done an amazing performance! You win!" Mary smiled happily, "I win." (Possible ending 2)As she headed back to the dressing room, she thought about the music tape. "No one will know how close I'm really to lose," Mary said softly to herself.

写作指导 这是一篇记叙文,文章主要讲述了受伤复原后参加舞蹈比赛的 Mary 遇到了自己的竞争对手 Linda,而 Linda 却出现了准备上的失误:录音带不见了。要求考生根据提示续写后文。

【详解】 前文主要讲的是左臂在车祸中受伤复原后的 Mary 要参加舞蹈比赛以赢得更大的舞台,比赛准备期间遇到了"劲敌" Linda,而 Linda 却丢失了自己的录音带。在所给的第一段开头中,"caught sight of" 意为"看到","a black box

under the chair where Linda put her bag"中的 a black box 为关键词,应该指 Linda 的录音带。后文需要围绕这个词描述 Mary 的心理变化和应对:是及时还给她还是偷偷藏起来?在所给的第二段开头"Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster.(听到叫她的名字,玛丽在舞台上走着,她的心跳得越来越快。)" Mary 为关键词,后文要对她在舞台上的表现进行描述:伤痛影响发挥而失败还是克服伤痛获得胜利?

范文一第一段描述了 Mary 的矛盾心路历程,最终决定将磁带归还并给予鼓励:She placed it on the chair carefully, leaving a note saying "Take it easy;we are the best." 第二段描述了伤痛影响 Mary 的发挥导致比赛失败,但却有结论:Finally, Mary lost the game but she believed she had won something.

范文二第一段描述了 Mary 的矛盾心路历程,但最终做出决定:She hesitated for a second and then hurried out to give the music tape to Linda...。第二段描述了 Mary 克服伤痛获得比赛胜利:Mary smiled happily, "I win."