Part 3 Using Language, Assessing Your Progress &Video Time

#### 基础过关练

#### I.单词拼写

1.You can collect stamps related to a particular\_\_\_\_(主题).

2.It seemed (难以置信的) that she had been there a week already.

3.The problems facing the President are\_\_\_\_(巨大的).

4.What an\_\_\_\_(可爱的) child your son is!

5.It is extremely\_\_\_\_(罕见的) for it to be this hot in April.

6.The lady dressed in the latest \_\_\_\_(流行款式) is our English teacher.

7.His performance was absolutely \_\_\_\_(极佳的).

8.The\_\_\_\_(壮丽的)scenery of the Forbidden City left a deep impression on us.

9.The exhibition gives local artists an opportunity to\_\_\_\_\_(展示) their work.

10.Doing exercise every day gives me a good\_\_\_\_(胃口).

# Ⅱ.选词填空

appeal to;up to;upside down;be familiar with;come true;more than; in addition to;all kinds of;have fun;put on

1.Remember to \_\_\_\_\_ more clothes to keep warm.

2.You can find\_\_\_\_\_\_information in just a few minutes on the Internet.

3.The movie\_\_\_\_\_all of us.

4. The monkey was hanging itself \_\_\_\_\_\_ from a tree then.

5.I\_\_\_\_\_all the students in this class.

6.I can take \_\_\_\_\_\_ four people in my car.

7.I hope that your dream will \_\_\_\_\_\_ in the near future.

8. \_\_\_\_\_ reading for knowledge, we read for fun and inspiration.

9.For many people, fishing is \_\_\_\_\_a sport; it is an art.

10.I hope you will \_\_\_\_\_\_ while going abroad for holiday.

#### **III.完成句子**

1.政府正在呼吁公众节约用水。

The government\_\_\_\_\_\_the public to save water.

2.欢迎那些对艺术感兴趣的人加入我们。

\_\_\_\_\_are interested in art are welcome to join us.

3.在这么艰难的情况下取得成功是令人难以置信的。

\_\_\_\_\_\_in such a difficult situation is incredible.

4.今年夏天我们去哪里度假由你决定。

\_\_\_\_\_to decide where to go for our holiday this

summer.

## 5.是你卓越的表现吸引了所有人。

\_\_\_\_\_your superb performance \_\_\_\_\_appealed to everyone.

6.不管你做什么,我都会不遗余力地帮助你。

\_\_\_\_\_, I'll spare no effort to help you.

7.你的努力工作将会使你梦想成真。

Your hard work will\_\_\_\_\_\_

Ⅳ.课文语法填空

There are 1 (variety) kinds of theme parks around the world. Whichever and whatever you like, there is an incredible theme park 2 (appeal) to you. The theme park you're 3 (probable) most familiar with is Disneyland, 4 will bring you into a magical world and make your childhood dreams come true. Dollywood, <u>5</u> (locate) in the southeastern USA, is unique because it shows and celebrates America's traditional southeastern culture. People come from all over America <u>6</u> (see) skilled workers make wood, glass, and iron objects in the old-fashioned way. And for those who like rides, <u>7</u> (ride) on the only steam engine still working in the southeastern United States is a special treat.

Chimelong Ocean Kingdom in Zhuhai, China, is one of the leading oceanthemed <u>8</u> (park) in the world, where watching the dolphin and sea lion shows is both <u>9</u> (education) and fun. If it is ocean entertainment <u>10</u> you are looking for,come to Chimelong Ocean Kingdom!

 1.
 2.
 3.
 4.
 5.

 6.
 7.
 8.
 9.
 10.

能力提升练

- 阅读理解

主题语境: 人与社会 难易度: 🗩 语篇类型: 说明文 建议用时: 8

(2019湖南株洲高一教学质量统一检测)

Welcome to MACHU PICCHU!

Often considered as "The Lost City of the Incas", Machu Picchu is probably the most familiar symbol of the Inca Empire(印加帝国). It was built around the year 1450, but abandoned a hundred years later, at the time of the Spanish conquest of the Inca Empire. Forgotten for centuries, the site was brought to worldwide attention in 1911 by Hiram Bingham, an American historian. Since then, Machu Picchu has become an important tourist attraction. It

was announced a UNESCO World Heritage site in 1983. It is also one of the New Seven Wonders of the World. But it has recently come to light that the site may have been discovered and robbed secretly as early as in 1867 by a German businessman, Augusto Berns.

About 7,000 feet above sea level and located on a small hilltop between the Andean mountain range, the majestic city rises above the Urabamba Valley below. Separated into three areas—farming areas, urban areas, and religious areas—the structures are arranged so that the function of the buildings matches the forms of their surroundings. The agricultural terracing and ditches(梯田和沟 渠) take advantage of the natural slopes; the lower areas contain buildings occupied by farmers and teachers, and the most important religious areas are located at the <u>crest</u> of the hill, overlooking the fresh green Urabamba Valley thousands of feet below.

Hikers, tourists, and the early explorers describe similar emotions as they climb their way through the Inca Trail. Many call the experience magical and say the area creates a wonderful green paradise, making it a must for anyone who travels to Peru.

1. What can we learn about Augusto Berns from the passage?

A.He reported his finding to the government in time.

B.He was the first one who discovered the ruins of Machu Picchu.

C.He helped make Machu Picchu a UNESCO World Heritage site.

D.He worked together with Bingham on the research into Machu Picchu.

2. When did Machu Picchu become an important tourist attraction?

A.After Hiram Bingham found the ruins.

B.After Spanish conquered the Inca Empire.

C.After it was named a UNESCO World Heritage site.

D.After Augusto Berns' work became known to the public.

3. Which word can replace the underlined word "crest" in the second paragraph?

A.Bottom. B.Centre.

C.Valley. D.Top.

II.七选五

主题语境:人与自我 难易度: 🗩 语篇类型:说明文 建议用时:8

# (2019福建漳州一中高二上学业摸底)

The following are the keys to success in life.

Prepare for it.

It is important to prepare for your success. <u>1</u> You have to struggle hard to achieve success in everything that you do. Always be ready for the opportunity that comes your way. In other words, always stay prepared for the challenges of life to get success.

Work hard.

<u>2</u> If you don't work hard, you won't reach anywhere. Hard work is like a stepping stone to success. Your fixed and devoted hours will take you a step closer to success each day.

Follow the time.

<u>3</u> Well, this is true in everything you do in life. Follow the time because it will take you to your path of success. Everything should be time-limited, even if the smallest thing you do.

4

Well, you can't really achieve success with a lazy attitude. You must have confidence to achieve success in life. If you are confident, nothing can really stop you from trying.

Lead in life.

If you take a back seat for everything, you would not reach the number one position in life. It is always good to lead in life. <u>5</u>

By following the above keys to success, you will reach your path to success.

A.Confidence is important.

B.Work hard and you'll succeed.

C.Success won't come so easily in life.

D.Have the time fixed before you take up tasks.

E.Time will not wait for you; you have to go with time.

F.Hard work plays the most important role in success.

G.So, leading rather than following should be your principle in life.

1.\_\_\_\_\_ 2.\_\_\_\_ 3.\_\_\_\_ 4.\_\_\_\_ 5.\_\_\_\_

Ⅲ.语法填空

主题语境:人与自然 难易度: 🗩 语篇类型:说明文 建议用时:7

(2019湖南湘东七校高二联考)

We are exploring Mount Rainier National Park in Washington.

The mountain in Washington rises more than 4,300 meters above sea level. It is one of America's most glacier-filled <u>1</u> (peak).

The great mountain 2 ( call) "Takhoma" by the native Americans who lived in the northwest. In 1792, British explorer George Vancouver became 3 first European to see the mountain. He named it 4 a navy friend, Captain Peter Rainier.

Mount Rainier is not just a mountain. It is a sleeping volcano. Steam and heat often rise from the very top of the mountain, <u>5</u> (cause) some of the snow to melt.

Mount Rainier has been a <u>6</u> (real) popular place to visit. Many people go to enjoy the beautiful and peaceful forests that surround the mountain. Others try to climb to <u>7</u> (it)top. In August of 1870, Hazard Stevens and Philemon Van Trump were among the few people known to reach the top of Mount Rainier after a 10-hour climb through the snow.

In March of 1899, President William McKinley signed a law 8 made Mount Rainier a national park. It was the fifth national park 9 (establish) in the United States. Now, the great mountain provides a safe and 10 (enjoy)place to visit in America's beautiful Pacific Northwest.

1.\_\_\_\_\_ 2.\_\_\_\_ 3.\_\_\_\_ 4.\_\_\_\_ 5.\_\_\_\_

6.\_\_\_\_\_ 7.\_\_\_\_ 8.\_\_\_\_ 9.\_\_\_\_ 10.\_\_\_\_

IV.读后续写

主题语境: 人与自然 难易度: 🗱 语篇类型: 记叙文 建议用时: 25

(2020山东潍坊高二上阶段性检测)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的 短文。续写的词数应为 150 左右。

Alan and the other campers sat around the fire, talking and laughing. It would be Alan's first night in a tent, and he was excited, if a little nervous.

Then, the conservation area officer spoke, "Much of the wildlife in this region comes out only at night. So after supper, let's start a night watch. Volunteers will take turns to stay down here by the fire, away from the tents. Those who take part will get a chance to see a different world."

"Isn't it dangerous?" someone asked.

"No, it's quite safe," the officer said. "There are no dangerous animals. Any volunteers?"

The kid who'd sat next to Alan on the bus volunteered.

Alan sat still.

Then one of the girls raised her hand.

"If a girl could do it,I could, too," Alan thought. He volunteered. A few more kids raised their hands. Then the officer explained, "This is how it works. When the rest of you go to bed, the first watcher takes his or her place by the fire. The duty of the watcher is to keep the fire going. After thirty minutes, he or she wakes up the next person. Do you still want to volunteer?"

Alan nodded but felt a little nervous. Sleeping in a tent with other campers sounded OK, but the idea of being alone in the dark made him afraid.

The officer showed the order of the watch.

At ten past two in the evening, Alan found himself sitting by the fire, in a great world of darkness. He had never been so afraid. Alan had to turn off his flashlight(手电筒) because he had used it too often. He looked at the stars and the rising moon. It wasn't as dark as he'd thought it would be. He took comfort in that and tried to relax a little.

Looking around, Alan thought he saw a large bird flying down through the air and wondered if it was an owl(猫头鹰). He had seen small paw prints in the sand by the river.

Paragraph 1:

Then there was a noise.\_

Paragraph 2:

Alan felt a rush of excitement.\_

Part 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time

#### 基础过关练

I.1.theme 2.incredible 3.enormous 4.adorable 5.rare 6.fashion 7.superb 8.splendid 9.display 10.appetite II.1.put on 2.all kinds of 3.appeals to 4.upside down 5.am familiar with 6.up to 7.come true 8.In addition to 9.more than 10.have fun II.1.is appealing to 2.Those who 3.Achieving success 4.It's up to you 5.It was;that 6.Whatever you do 7.make your dream come true IV.1.various 考查词性转换。分析句子结构可知,此处应用短语 various kinds of,意为"各种各样的",故填 various。

2.appealing 考查非谓语动词。分析句子结构可知,设空处作后置定语修饰 theme park, 且 theme park 与 appeal 为主动关系,故填 appealing。

3.probably 考查词性转换。句意:可能你最熟悉的主题公园就是迪士尼乐园了, 它会把你带入一个魔幻世界,实现你童年的梦想。分析句子结构可知,设空处应用 副词修饰形容词 familiar 的最高级形式,故填 probably。

4.which 考查定语从句。分析句子结构可知,设空处引导非限制性定语从句,先行词为 Disneyland,关系词在从句中作主语,故填 which。

5.located 考查非谓语动词。分析句子结构可知,设空处作定语,修饰 Dollywood, be located in...位于......,故填 located。

6.to see 考查动词不定式。分析句子可知,设空处应用不定式作目的状语,故填 to see。

7.riding 考查非谓语动词。分析句子结构可知,设空处应为句子的主语,故填 riding。

8.parks 考查名词复数。根据空前的 one of 可知, 设空处应用名词的复数形式, 故填 parks。

9.educational 考查词性转换。分析句子结构可知,设空处应用形容词作表语,且与 and 后面的 fun 并列,故填 educational。

10.that 考查强调句型。分析句子结构可知,此处为强调句型,被强调的部分为 ocean entertainment,故填 that。

## 能力提升练

I.◎语篇解读 本文为说明文。文章介绍了世界文化遗产马丘比丘,目的是吸引人 们到此旅游。

1.B 细节理解题。由第一段段末的 "But it has recently come to light that the site may have been discovered and robbed secretly as early as in 1867 by a German businessman, Augusto Berns." 可以得出答案。

2.A 细节理解题。由第一段中的"...the site was brought to worldwide attention in 1911 by Hiram Bingham, an American historian. Since then,

Machu Picchu has become an important tourist attraction."可以得出答案。

3.D 词义猜测题。由后文的 overlooking 可以看出,宗教区位于山顶,故选 D。

【高频词汇】

1.abandon v.遗弃,舍弃 2.structure n.结构 3.function n.功能,作用
 4.surroundings n.环境 5.religious adj.宗教的 6.emotion n.感情,情绪

原句 Many call the experience magical and say the area creates a wonderful green paradise, making it a must for anyone who travels to Peru.

句意 许多人称这种经历非常奇妙并且说这个地区创造了一个美丽的绿色天堂,使得它成为来秘鲁旅游的人的必到之处。

分析 该句中的 magical 作宾语 experience 的补足语, and 连接谓语动词 call 和 say; say 后面的 the area creates a wonderful green paradise 是一个宾语从句; 现在分词短语 making it a must for anyone who travels to Peru 作状语, 表示 结果; who travels to Peru 是定语从句,修饰 anyone。

Ⅱ.◎语篇解读 本文是一篇说明文,介绍了在生活中取得成功的一些方法。

1.C 该空后的 You have to struggle hard to achieve success in everything that you do.表明取得成功不容易,它不会轻易出现在你的生命中。

2.F 本段小标题是 Work hard,且后文提到 Hard work is like a stepping stone to success.,故判断 F 项恰当。误解分析:本题易误选 B。B 选项过于绝对,与后面的 Hard work is like a stepping stone to success...take you a step closer to success each day.不符,故排除。

3.E 根据该空后面的内容 Well, this is true in everything you do in life.Follow the time because it will take you to your path of success.可推断 E 项恰当。

4.A 本段提到:懒惰的态度不会使你真正获得成功,想在生活中获得成功你必须有 自信心,如果你自信,没有什么能够真正阻止你去尝试。该段强调自信的重要性,故 A 项恰当。

5.G 根据该空前面的内容 It is always good to lead in life.可知 G 项恰当。 【高频词汇】

1.struggle v.奋斗,努力 2.achieve v.实现;取得 3.opportunity n.机会
 4.challenge n.挑战 5.confidence n.信心;confident adj. 自信的

Ⅲ.◎语篇解读 本文为说明文,介绍了雷尼尔山和雷尼尔山国家公园的由来。

1.peaks 考查名词复数。one of 后跟可数名词复数。

2.was called 考查时态和语态。mountain 和 call 之间是被动关系,且由下文可知,动作发生在过去,故用一般过去时的被动语态。

3.the 考查冠词。序数词前应用定冠词。

4.after 考查介词。name sth. after sb.意为"以某人的名字给某物命名",是固定用法。

5.causing 考查非谓语动词。此处强调自然而然的结果,应用现在分词作结果状语。

6.really 考查副词。修饰形容词,作状语,应用副词。

7.its 考查代词。设空处作定语,修饰名词 top,用形容词性物主代词。

8.that/which 考查定语从句。设空处引导定语从句,并在从句中作主语,先行词 是 a law,故用 that 或 which。

9.established 考查非谓语动词。park 与动词 establish 之间是逻辑上的被动关系,故填过去分词,作定语。

10.enjoyable 考查词性转换。and 连接两个并列形容词作定语,故填 enjoyable, 意为"使人愉快的"。

IV.One possible version:

Paragraph 1:

Then there was a noise. Alan's heart beat very fast. Something was out there in the darkness. Alan's mouth went dry. What was it? Slowly, he reached for his flashlight. Another sound, near the cooking pots. Alan turned on the flashlight. There, with a bone in its mouth was a creamy brown creature. It was about as big as his cat at home, but longer. Alan looked at it and the creature looked back. Then it was gone. Paragraph 2:

Alan felt a rush of excitement. Had it been real? Alan looked around. No more noises. He moved near the pots and saw small dog-like paw prints. Carefully, he used the pots to cover them. Not long after, he woke up the next camper for the night watch and managed to sleep a little. The next morning, the officer asked for reports. One girl said she had seen an owl. Most kids reported hearing noises. "I saw something," said Alan, and he described it. Then he moved the pots and showed everyone the prints.