### 单元达标测评

(满分:120分;时间:100分钟)

第一部分 阅读(共两节,满分50分)

第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Α

#### Metropolis Book Club

Membership:

All you need to do is fill out the order form at the bottom of the page, select your first order from our book list and then post the completed form back to us.

Special offers for new members:

As a special offer, you may choose any reduced-price books from our new members' book list, to the value of 100 yuan in total.

Tick(打上钩) the box on your form to order a free watch.

Join before the end of this month and you receive another free book carefully chosen by our staff.

Order an audio book from the many on offer, at half the recommended retail price.

When you've joined:

As a member you get around 50% off the publisher's price of every book you buy, and what's more, they come straight to your door. Your free club magazine arrives once a month to keep you up to date with the latest best-sellers we've added to our list. On the Internet, you can find all our titles for the year on our exclusive members' website. Our website also has a book swap service where members can request or offer books for exchange.

Being a member:

All you have to do is order four books during your first year. After that, you can decide on the number of books you wish to take.

In each of your monthly club magazines, our experienced staff choose a "Book of the Month" for you, which is offered at an extra-special price. If you do not want this book, just say so in the space provided on the form and send it back to us. We always send the book if we do not receive this form.

Once we receive your order, your books are delivered within one week.

And remember, you have up to a fortnight to decide if you wish to keep the books you have ordered. If they aren't what you expected just send them back!

1. How can you become a member of the Metropolis Book Club?

A.By ordering a watch free of charge.

B.By sending the advertisement to the club.

C.By choosing books with special prices.

D.By returning the completed order form.

2. What information does the monthly magazine give members?

A.The percentage saved on each book.

B.The names of all the books sold by the club.

C.The list of the newest books available to buy.

D.The books that can be swapped by club members.

3. What can we infer from the last part of the passage?

A.At least four books should be bought each year.

B.Members can look at the books before they buy them.

C.Members need to buy the "Book of the Month".

D.The more books bought, the higher the member's grade.

В

When people find themselves in difficult conflicts, they often turn to mediation(调解). Mediators are advised to listen attentively, avoid favoring the ideas of one party, and make both sides feel at ease. Surprisingly, new research that my colleagues and I conducted shows that, to effectively help people settle their conflicts, mediators should adopt a hostile(敌意的)attitude rather than a calming one. A hostile mediator, we find, brings better results than a nice one.

Why would adding more negativity(消极性)to an already hostile situation prove beneficial? Consider how parents typically react when they can't get their children to stop quarreling: "I don't care who started it. Both of you go to your rooms!" At first sight, a calm mediator seems likely to be more effective. But as anyone with brothers or sisters knows, parents' seemingly(看上去) unsympathetic treatment of the situation can have an unusual effect.

In our research, we created situations in which pairs of negotiators were part of a heated conflict. In some cases, the mediator had a "nice" approach—calm and polite. In others, he was hostile—aggressive and somewhat rude. Across different types of conflicts, we found that negotiators were more willing and able to reach an agreement in the presence(在场) of a hostile mediator than in the presence of a nice one.

The main result of the test is not that hostility pays off. In fact, recent research has documented the social costs of negative behavior. For example, being the target of rude behavior reduces people's performance on a variety of tasks. Other research shows the social benefits of positive behavior. People are more likely to close deals and become future business partners.

Even with the widespread social benefits of positive behavior and costs of negative behavior, hostility can pay off in certain situations.

4. What is the parents' settlement of conflicts in paragraph 2?

A.It's calming and wise.

B.It's arbitrary but effective.

C.It's commonly adopted.

D.It harms family relationship.

5. How does the author support his viewpoints?

A.By giving examples and experimenting.

B.By analyzing causes and effects.

C.By presenting facts.

D.By making comparison.

6. Which best describes the author's attitude in the text?

A.Concerned. B.Doubtful.

C.Objective D.Positive.

7. What could be the best title of the text?

A.The Significance of Effective Mediation

B.The Costs of Negative Behavior

C.The Benefits of Positive Behavior

D.The Surprising Power of Hostility

 $\mathbf{C}$ 

For centuries, mankind and dogs have suffered from a communication failure. We can tell dogs what we want them to do and sometimes they comply(服从), but we've always struggled when it comes to understanding the true meaning of their barks and whimpers. There is exciting news now—a dog translator has been invented to help you communicate with your furry friend.

Researchers at North Carolina State University have <u>fashioned</u> some kind of miracle dog translator body harness(束腰带). What's special about it is that it doesn't just rely on the dog's vocalizations to interpret what they are banging on about.

Oh no—this miracle harness reads and interprets the ordinary dogs' body language as well, giving us a full two-way dog communication experience.

Researcher David Roberts says: "Dogs communicate primarily through body language, and one of our challenges is to develop sensors that tell us about their behavior by observing their posture remotely."

Sensors on the harness monitor the dog's heart rate and body temperature and software builds up a vocabulary, letting the human know what the dog is feeling.

What would dogs say if they could talk to us? The human can even communicate back through the harness thanks to vibration motors, supposedly by tapping into the dog's senses so that it can understand what you're trying to say to it.

The dog harness is designed for dogs involved in search and rescue and other front-line work, but it's got us dreaming of a beautiful future, one where humans and dogs can coexist as equals, with the dog able to fully express itself at all times.

8. Why can't people communicate with dogs?

A.They have difficulty understanding dogs' barks and whimpers.

B.They have no idea about dogs' behavior in relation to their posture.

C.They don't know how to tell dogs what they want them to do.

D.They don't have a machine to translate the dogs' language.

9. What does the underlined word most probably mean in paragraph two?

A.Bought. B.Researched.

C.Influenced. D.Made.

10. For what purpose is the dog harness designed?

A.It is designed for dogs to understand what people are trying to say to them.

B.It is designed for dogs to communicate with people through body language.

C.It is designed to monitor the dog's heart rate and body temperature.

D.It is designed for dogs doing search and rescue and other front-line work.

11.What is the author's attitude towards the possible human-dog communication?

A.Shocked. B.Excited.

C.Embarrassed. D.Annoyed.

D

Examples include arching (弓起) their backs as a signal of fear or attack, and slowly blinking (眨) their eyes to signal relaxation. Mouth open and no teeth showed suggests a feeling of playfulness. A cat which chooses to lie on its back shows happiness, trust and comfort. Cats show dissatisfaction by moving their ears back, equal to a human frown.

As is the case with dogs, a twitching (抽动) tail can mean a little anger while a tail held high suggests confidence. Cats will twitch their tails when hunting or angry, while larger twitching suggests displeasure. They may also twitch their tails when playing. A tail held high is a sign of happiness, or can be used as a greeting towards humans or other cats (usually close relatives) while half-raised shows less pleasure, and unhappiness is expressed with a tail held low.

Some characteristic signals, however, are often misunderstood. It is important to keep in mind that each cat may show its feelings with different body language. For instance, a cat rubbing its body along an arm or a leg of its owner is not only a way in which to attract attention and, perhaps, a way to ask for food; it is also a way of "marking" its owner as its own. Usually a

cat with its tail held high and twitching shows excitement, but this is often mistaken for anger.

Many people fail or are too slow to understand the silent body language of cats. And they may have the false impression that cats are cold-hearted, unfaithful or not clever. To understand cats, people must observe a cat closely and learn what its body signals tell them.

12. Which cats' body language shows that a cat is relaxed?

A.Lying on its stomach.

B.Blinking its eyes slowly.

C.Holding its tail high.

D.Moving its ears back.

13. According to the passage, a cat will twitch its tail EXCEPT\_\_\_\_\_.

A.when it feels sleepy

B.when it is hunting

C.when it feels angry

D.when it is playing

14. How many meanings does a cat's rubbing its body along its owner have?

A.2. B.3. C.4. D.5.

15. The last paragraph intends to tell us\_\_\_\_\_.

A.many people often have wrong opinions on cats

B.it is not easy to understand cats' body language

C.every cat has its own special body language

D.we should learn more about cats' body language

## 第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

#### A Housewarming Party

A housewarming party is a special party to be held when someone buys or moves into a new apartment or house. The person or people who bought the apartment or house or moved are the ones who throw the party. 16 It also gives people a chance to see what the new home looks like. It is an opportunity to fill the new space with love and hopeful presents.

It is traditional to bring a gift to a housewarming party. \_\_\_\_17\_\_Some common items(物品) people will put on a gift registry include kitchen tools like knives and items like curtains. Even if there isn't a registry, a good housewarming gift is something to decorate the new house with, like, a piece of art or a plant. \_\_\_\_18\_\_It is often appreciated since at a housewarming party there isn't a lot of food served, usually just appetizers or sandwiches.

Housewarming parties get their name from the fact that a long time ago people would actually bring firewood to a new home as a gift so that the person could keep the home warm for the winter. 20

A.You can also bring food or drinks to share.

B.Different activities are held to make guests satisfied. C. There are usually no planned activities at a housewarming party. D. Now most homes replace fires with central heating to keep warm. E.Different people hold or attend housewarming parties for various reasons. F. Some people register a list of things they need for their new home at local stores. G.The party is an opportunity for friends and family to congratulate the person or people in the new home. 16. 17. 18. 19. 20. 第二部分 语言运用(共两节,满分30分) 第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处 的最佳选项。 Last weekend, our school organized some volunteers to help direct the traffic at the main crossroads. 21, I was one of them. Early in the 22, forty of us volunteers got together at the school gate. Before we left, our teacher told us some 23 do's and don'ts for traffic police. Then we were 24 hats, fluorescent vests(荧光马甲)and red flags. It was really 25 to be fully equipped for the sacred(神圣的)mission! Eventually, our group 26 the appointed(指定的)crossroads and one of the friendly policewomen welcomed us warmly. She 27 us into four groups, each of us standing at one corner of the crossroads. At first, I felt a bit 28 when the pedestrians(行人) looked at us curiously. Then I took a deep 29

and tried to get over my shyness. Step by step, I got the <u>30</u> of being a traffic "policeman". When some passers-by wanted to run the <u>31</u> light, we stepped forward to <u>32</u> them, warning them of the dangers of their careless behavior. When older people were about to <u>33</u> the road, we kindly offered to help them. With our assistance, far fewer people ignored the traffic regulations. 34 have now become a beautiful part of the scenery in our city.

At 11 o'clock in the morning, our voluntary work 35. Although we were tired and hungry, we felt happy and fulfilled. Helping others really does bring you happiness.

21.A.Hopefully B.Luckily

C.Unfortunately D.Naturally

22.A.morning B.afternoon

C.evening D.weekend

23.A.additional B.interesting

C.basic D.complex

24.A.worn B.held

C.donated D.given

25.A. exciting B. astonishing

C.frightening D.challenging

26.A.slid to B.arrived at

C.pulled in D.moved on

27.A.separated B.threw

C.divided D.drove

## 28.A.embarrassed B.angry

C.boring D.guilty

29.A.sigh B.thought

C.look D.breath

30.A.hang B.rule

C.trick D.method

31.A.green B.red

C.yellow D.orange

32.A.help B.save

C.stop D.catch

33.A.take B.hit

C.cross D.pass

34.A.Schools B.Crossroads

C.Passers-by D.Volunteers

35.A.gave up B.settled down

C.came to life D.came to an end

# 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

# 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

A few years ago, famous writer and editor Tom became very ill. His body ached and he felt constantly tired. It was difficult for him to even move around. His doctor told him that he would lose the 36 (able) to move and eventually die from the disease. He 37 (tell) he had only a one-in-500 chance of survival.

Despite the diagnosis(诊断), Tom was determined to overcome 38 disease and survive. He was always getting help from medicine books and some doctors gave the ideas of curing his disease. The ideas made Tom 40 (think) about the possible benefit of several positive 41 (emotion).

He decided 42 (concentrate) on positive emotions as a way to treat some of the symptoms of his disease. "Laugh therapy" became part of his treatment. He arranged time each day 43 watching comedy films, reading humorous books, and 44 (do) other activities that would draw out positive emotions. Within eight days of starting his "laugh therapy" program, his pain began to decrease and he was able to sleep more 45 (easy). He was able to return to work in a few months' time and actually reached complete recovery after a few years.

36.\_\_\_\_\_ 37.\_\_\_\_ 38.\_\_\_\_ 39.\_\_\_\_ 40.\_\_\_\_

41.\_\_\_\_\_ 42.\_\_\_\_ 43.\_\_\_\_ 44.\_\_\_\_ 45.\_\_\_\_

第三部分 写作(共两节,满分40分)

第一节 (满分15分)

假定你是学生李华,你和在深圳上学的英国朋友 Andrew 约好下周末去成都旅游,但你因故不能赴约。请根据以下要点用英语给他写一封电子邮件:

- 1.表示歉意;
- 2.解释原因;
- 3.另约时间。

注意:1.词数 80 左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

.

-

### 第二节 (满分25分)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右。

With time going by, Mother's Day was around the corner. Maybe it is the happiest day for every mother. Bruce, a boy of nine years old, with his little sister Alina, six years old, wanted to buy their mother carnations(康乃馨). But they were too young to get a job, even if a part-time one. What could they do? There was only one week left. They felt sad whenever they thought their mother would spend her Mother's Day without carnations.

Money is hard to make. Buying a bunch of carnations would cost a large sum of money for them. One day when they were wandering at the street, they heard Mr. Green was complaining that he had no time to wash those soda pop bottles. It is a kind of soda pop sold in bottles and the bottles can be washed and filled again. Mr.Green ran that grocery shop by himself, so he had no time to wash them. "Would you like to try, Alina?" Bruce asked her sister suddenly. Alina nodded her head without hesitation. After all, both of them knew that maybe it was an opportunity for them to make money for the flowers.

They walked a few steps and came near Mr. Green. They looked up at Mr.Green and asked whether they could help him to wash those bottles. Mr. Green looked at them curiously until he was told the reason. He agreed and promised that he would pay 0.1 dollar for every bottle. Bruce and Alina were very happy even though they knew they would have a busy week.

They came to Mr. Green's shop in the next seven days when they came back from school. On the morning of Mother's Day, they got the pay—6.1 dollars. The boy also had 0.3 dollar saved.

So with a total of 6.4 dollars they walked about a mile to where a flower shop was located. When they came inside, someone asked what they wanted. They told him they wanted to buy some carnations for their mother. The boy reached into his pocket and pulled out their cash, asking if that would be enough.

#### Paragraph 1:

"But your money is not enough!" said the shop assistant.\_

\_

-

\_

#### Paragraph 2:

"Wait a moment, please!" another gentleman waved to them.\_

\_

## 单元达标测评

1.D	2.C	3.B	4.B	5.A	6.C	7.D
8.A	9.D	10.D	11.B	12.B	13.A	14.B
15.D	16.G	17.F	18.A	19.C	20.D	21.B
22.A	23.C	24.D	25.A	26.B	27.C	28.A
29.D	30.A	31.B	32.C	33.C	34.D	35.D

第一部分 阅读第一节

Α

◎语篇解读 本文主要介绍如何成为都市图书俱乐部的会员,以及成为会员有哪些 优势。

1.D 细节理解题。根据 Membership 部分中的 "All you need to do is fill out the order form at the bottom of the page, select your first order from our book list and then post the completed form back to us." 你所要做的就是填写下面的订单,从我们的书单中选择你的第一个订单,然后把填妥的表格寄回给我们。分析内容可知填写订单并寄给他们就可成为会员。由此可知 D 项符合题意。2.C 推理判断题。根据 When you've joined 部分中的 "Your free club magazine arrives once a month to keep you up to date with the latest best-sellers we've added to our list."可知俱乐部杂志每月送达以使你了解最新畅销书。"latest"对应 C 项中的"newest"。故选 C。

3.B 推理判断题。根据 Being a member 部分中的 "And remember, you have up to a fortnight to decide if you wish to keep the books you have ordered. If they aren't what you expected just send them back!" 请记得你至多有两周的时间来决定是否保留你所订购的书。如果它们不是你所期望的,就把它们送回去!因此可知会员在买之前是可以看到书的。故选 B。

#### 【高频词汇】

1.reduced-price books 价格低廉的书 2.exclusive adj.独有的;排外的;专一的 3.swap v.& n.交换 4.fortnight n.两星期

长难句分析

原句 As a member you get around 50% off the publisher's price of every book you buy, and what's more, they come straight to your door.

句意 作为会员,你每买一本书,就能从出版商那里得到约 50% 的折扣,更重要的是,它们会直接送上门来。

分析 本句为并列复合句。and 连接两个并列的分句。you buy 为定语从句,省略了关系代词 that,修饰先行词 every book。what's more 为插入语。

В

◎语篇解读 本文是一篇说明文。当人们发现自己陷入难解的冲突时,他们往往求助于调解。建议调解员认真听取意见,避免偏袒一方的意见,使双方感到放心。即使积极行为有广泛的社会效益而消极行为具有一定的代价,敌意也能在某些情况下奏效。

4.B 细节理解题。根据第二段中的 "I don't care who started it. Both of you go to your rooms!" "...parents' seemingly unsympathetic treatment of

the situation can have an unusual effect." 可知,第二段中提到的父母的方法 虽然有些武断,但是对孩子之间矛盾的解决很有效,故选 B。

- 5.A 推理判断题。根据第二段中的 "Consider how parents typically react when they can't get their children to stop quarreling" 和第三段中对所做实验的介绍可知,作者通过提供例子和做实验来证明观点,故选 A。
- 6.C 推理判断题。文中作者在第二、三段讨论了调解者采取敌意态度的这种消极行为的作用和力量,同时在第四段也指出了积极行为的好处以及消极行为的代价。 所以作者的态度是客观的, 故选 C。
- 7.D 主旨大意题。根据第一段中的 "A hostile mediator, we find, brings better results than a nice one" ,第二段中的 "Why would adding more negativity(消极性) to an already hostile situation prove beneficial?" ,第三段段末的 "…we found that negotiators…a hostile mediator than in the presence of a nice one" 以及最后一段中的 "hostility can pay off in certain situations" 可知,作者主要介绍调解者采取的敌意态度的出乎意料的力量,所以 The Surprising Power of Hostility 作文章的标题最佳, 故选 D。

#### 【高频词汇】

1. conflict n.冲突,矛盾 v.冲突;抵触 2.hostile adj.敌对的,敌方的;敌意的 3.negotiator n.谈判者;磋商者;交涉者 4.hostility n.敌意;战争行动 5.pay off 成功;秦效

C

◎语篇解读 本文属于说明文,文章主要描述了研究人员制造了一种神奇的狗翻译束腰带,可以通过狗的身体语言传达狗的意思,这是专为参与搜索、救援和其他一线工作的狗而设计的,同时我们希望未来我们可以真正与狗交流。

8.A 细节理解题。根据文章第一段中的"but we've always struggled when it comes to understanding the true meaning of their barks and whimpers"可知人类与狗交流的困难在于人类很难真正理解狗的叫声和呜咽声。故选 A。
9.D 词义猜测题。根据文章第二段中的"Researchers at North Carolina State University have fashioned some kind of miracle dog translator body harness(束腰带)。"并结合后文对束腰带特别之处的描述可知北卡罗来纳州立大学的研究人员已经制造了一种神奇的狗翻译束腰带,因此 fashioned 就是 made 的意思。故选 D。

10.D 细节理解题。根据文章最后一段中的"The dog harness is designed for dogs involved in search and rescue and other front-line work"可知 The dog harness 是专为参与搜索、救援和其他一线工作的狗设计的。故选 D。 11.B 推理判断题。根据文章最后一段中的"but it's got us dreaming of a beautiful future, one where humans and dogs can coexist as equals, with the dog able to fully express itself at all times"但它让我们梦想着一个美丽的未来,一个人类和狗可以平等共存,狗能够充分表达自己的未来;可知作者对于可能可以与狗交流是十分兴奋的。故选 B。

#### 【高频词汇】

1.comply vi.遵守;顺从,遵从 2.furry adj.毛茸茸的(动物);覆盖毛皮的 3.interpret v.解释说明;口译 4.posture n.姿势;态度

长难句分析

原句 We can tell dogs what we want them to do and sometimes they comply, but we've always struggled when it comes to understanding the true meaning of their barks and whimpers.

句意 我们可以告诉狗我们想让它们做什么,有时候它们会顺从,但是我们总是很难理解它们的叫声和呜咽的真正含义。

分析 本句是并列复合句。what we want them to do 为 what 引导的宾语从句作 tell 的直接宾语。when it comes to understanding the true meaning...为 when 引导的时间状语从句,该从句对应的主句是 we've always struggled。

D

- ◎语篇解读 本文属于说明文,文章主要描述了猫的一些身体语言,以便人们能更好 地识别它们的身体信号从而理解它们。同时告诉人们要多多观察猫,研究猫的身体 语言。
- 12.B 细节理解题。根据第一段中的"…slowly blinking their eyes to signal relaxation."可知缓慢地眨眼睛表明猫很放松。文中提到猫在躺着时表明它很开心和舒服,但未提到它趴着时表明什么,故排除 A 项;根据第二段中的"A tail held high is a sign of happiness, or can be used as a greeting…"可知 C 项错误;根据第一段中的"Cats show dissatisfaction by moving their ears back, equal to a human frown."可知 D 项不正确。
- 13.A 细节理解题。根据第二段中的 "Cats will twitch their tails when hunting or angry, while larger twitching suggests displeasure. They may also twitch their tails when playing." 可知,猫在捕食,感到生气或在玩耍时会抽动尾巴。而 A 项在文中没有提到。
- 14.B 细节理解题。根据第三段中的 "For instance, a cat rubbing its body along an arm or a leg of its owner is not only a way in which to attract attention and, perhaps, a way to ask for food; it is also a way of

"marking" its owner as its own." 可知,猫在主人身上蹭来蹭去可能是要引起主人的注意,还可能是想要吃的东西,或者是想表明它的主人是属于它的。

15.D 段落大意题。根据最后一段中的 "To understand cats, people must observe a cat closely and learn what its body signals tell them." 可知,本段主要想告诉人们要多多观察猫,研究猫的身体语言。

#### 【高频词汇】

1.playfulness n.玩笑;嬉闹 2.frown n.皱眉,蹙额 3.twitch v.抽搐;抽动 <sub>长难句分析</sub>

原句 As is the case with dogs, a twitching (抽动) tail can mean a little anger while a tail held high suggests confidence.

句意 与狗一样,一条抽动的尾巴可能意味着一点愤怒,而一条高高举起的尾巴则意味着自信。

分析 本句话是主从复合句。As 引导定语从句,先行词为逗号后面的整个主句的内容。

## 第二节

◎语篇解读 本文是一篇说明文,介绍"乔迁派对"的概念及意义以及参加时礼物的选择及安排。

16.G 文章第一段介绍了"乔迁派对"的概念及意义,空后的"It also gives people a chance to see…like"说明这种风俗习惯的意义,其中的"also"表明设空处也是说明其意义的。故 G 项(这个聚会让朋友和家人有机会祝贺新房子中的这个人或这些人。)符合语境,故选 G。

- 17.F 该段的第一句引出该段主题,即参加这种派对是要带礼物的,所以接下来就应该说明如何选礼物。空后一句中的 items 和 put on a gift registry 与 F 选项中的 "register" "a list of things" 呼应, 故选 F。
- 18.A 根据第 17 题的解释,这一段是介绍礼物的选择的。礼物的选择有两种方式,一是主人列出的,二是客人自己选择的。空处前一句介绍的是客人可以自行选择的礼物,A 项中的 also 表明客人也可以选择其他的礼物,符合上下文的逻辑。同时,下文中的"there isn't a lot of food served"说明可以带食物作为礼物的原因。故 A 项符合语境。
- 19.C 根据空后内容可知,本段介绍了这种聚会的活动安排,空后一句中的 however 说明此处存在转折关系,故 C 项(乔迁派对通常没有安排好的活动)符合语 境。
- 20.D 该段说明了这一风俗习惯的由来。空前讲到了送木柴以供取暖,结合选项可知,D 项符合语境。

## 【高频词汇】

1.a housewarming party 乔迁派对 2.appetizer n.开胃物,开胃食品

长难句分析

原句 Housewarming parties get their name from the fact that a long time ago people would actually bring firewood to a new home as a gift so that the person could keep the home warm for the winter.

句意 乔迁派对之所以得名,是因为很久以前人们实际上会把木柴作为礼物送到新家,这样那个人就可以在冬天保持家里的温暖。

分析 本句是一个主从复合句。that 引导的从句作 the fact 的同位语,该同位语从句中,so that 引导目的状语从句。

### 第二部分 语言运用

#### 第一节

- ◎语篇解读 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和其同学在马路上做志愿者帮助交警指挥交通的事。
- 21.B 从文章最后 we felt happy and fulfilled 可知,作者是乐意参加志愿者活动的,故用 Luckily。同时,也是传递正能量的需要。
- 22.A 从文章最后一段的 At 11 o'clock in the morning 可知,他们是一大早出发,上午 11 点结束。故选 A。
- 23.C 因为学生们只是一些志愿者,临时参加志愿者活动,因此老师也只是向他们介绍一些最基本的交通法规。
- 24.D 同时接三个宾语:hats、fluorescent vests 和 red flags,故只能用 given。
- 25.A 根据下文的 sacred mission 可知设空处应选用一个积极向上的表达心情的褒义词。故选 A。
- 26.B 最终作者一行人"到达了"指定的路口。arrive at 符合语境。故选 B。
- 27.C 将一个整体分成几个部分用 "divide"。故选 C。
- 28.A 一开始当行人好奇地看着"我"时,"我"感到有点"不好意思/尴尬"。 故选 A。
- 29.D "我"深呼吸来克服害羞的心理。take a deep breath 表示"深呼吸"。
- 30.A get the hang of 表示"掌握……的窍门"为固定词组。
- 31.B 由空后的 warning them of the dangers of their careless behavior 可知是有行人想闯红灯。故选 B。
- 32.C 有行人闯红灯,身为志愿者的"我们"应该走上前去制止他们。故选 C。

- 33.C 根据下文中的 we kindly offered to help them 可知,当老人要过马路时, "我们"主动上前帮助。
- 34.D 根据上下文的语境,由于"我们"这群志愿者站在十字路口帮忙维持交通,成了一道亮丽的风景线。故选 D。
- 35.D 到 11 点钟我们的志愿工作结束,故选 came to an end。come to life 表示"苏醒过来,开始有生气",不符合题意。

### 【高频词汇】

1.crossroads n.十字路口 2.mission n.使命,任务 3.assistance n.援助,帮助 4.complex adj.复杂的;费解的 5.settle down 定居;安定下来

长难句分析

原句 When some passers-by wanted to run the red light, we stepped forward to stop them, warning them of the dangers of their careless behavior.

句意 当一些路人想闯红灯时,我们走上前去阻止他们,警告他们粗心大意的活动方式的危险。

分析 本句是一个主从复合句。When 引导时间状语从句。后面的现在分词短语 "warning them of the dangers of their careless behavior"为伴随状语。第二节

◎语篇解读 本文是一篇记叙文,记叙了一名重病患者采用"微笑疗法"唤醒积极情绪,最后恢复健康的故事。

36.ability 考查名词。此处指医生告诉他,他会失去行动的能力。定冠词后用名词,这里需要用 able 的名词形式,故填 ability。

37.was told 考查时态和语态。句意:他被告知他只有五百分之一的存活率。根据上下文可知时态为一般过去时,此处主语 He 和 tell 之间是被动关系,故填 was told。

38.the 考查冠词。此处指 Tom 决心要战胜这种疾病。设空处特指 Tom 所患的疾病,故填定冠词 the。

39.who 考查定语从句。设空处引导定语从句修饰先行词 some doctors,且关系词在定语从句中作主语,故填 who。

40.think 考查固定搭配。make sb. do sth.使/让/叫某人做某事,为固定搭配,故填 think。

41.emotions 考查名词复数。emotion 为可数名词,这里被 several 修饰,应用复数形式,故填 emotions。

42.to concentrate 考查非谓语动词。decide to do sth.决定做某事,为固定搭配,故填 to concentrate。

43.for 考查介词。固定搭配 arrange...for...为.....而安排......,故填 for。

44.doing 考查非谓语动词。此处与上文的 watching 和 reading 为并列的非谓语动词,故填 doing。

45.easily 考查副词。此处修饰动词 sleep,故用副词 easily。

## 【高频词汇】

1.constantly adv.重复不断地;一直 2.eventually adv.最后;终于

3.concentrate vi.集中 4.symptom n.症状;征兆

5.comedy n.喜剧;喜剧片 6.laugh therapy 大笑疗法

长难句分析

原句 He arranged time each day for watching comedy films, reading humorous books, and doing other activities that would draw out positive emotions.

句意 他每天安排时间看喜剧电影,读幽默书籍,以及做其他能激发积极情绪的活动。

分析 本句话的主干是 He arranged time,each day 为时间状语, "for watching..." 为介词短语作目的状语,其中 "watching..., reading..., doing..." 为并列的动名词短语,作介词 for 的宾语。最后的 "that would draw out positive emotions" 为 that 引导的定语从句,修饰先行词 other activities。

第三部分 写作

第一节

One possible version:

Dear Andrew,

I am indeed very sorry that I can't go to Chengdu with you next weekend as I have promised. I feel sorry for it and want you to know what happened.

Just now, my cousin, Li Qing, who left home to Australia for his further study last year, informed me that he would return this Saturday morning and asked me to pick him up at the airport with his family. You know, we haven't seen each other for nearly a year.

I sincerely hope you can accept my apology and appreciate your allowing me to make another date to show you around Chengdu. Once again, I'm sorry for any inconvenience caused.

第二节

One possible version:

Paragraph 1:

"But your money is not enough!" said the shop assistant. "Even for the smallest bunch?" Bruce asked quickly and eagerly, not believing his ears. "Not enough!" the shop assistant answered clearly, with the explanation that carnations were the most expensive flowers these days because of Mother's Day. They were too disappointed to hear that!Bruce hopelessly put the money back into his pocket.

## Paragraph 2:

"Wait a moment, please!" another gentleman waved to them. "I just have some carnations on sale which are a little small but pretty.

Would you like to have a look? Only 2 dollars!" Bruce nodded at once.

"Just a minute!" He went to the back and came out with a bunch of carnations. He took only 2 dollars, and also gave a Mother's Day card as a gift. "Thank you very much," Bruce bowed to the gentleman and they walked home proudly carrying the flowers for Mom. They couldn't wait to see her smiling face.