Part 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time

基础过关练

I.单词拼写
1.What I want you to realize is that where you are right now is(暂
时的).
2.There will be a dangerous new(时期), and we should be well
prepared for it.
3.The branch has separated from the(树干) of the tree.
4.We have rented a store, and now we are applying for a(执照)
to sell wine.
5.They will go into a secret(会议) to discuss how to deal with
the event.
6.The(猛烈的) blow sent him down on his knees.
7.Every year, thousands of sea turtles(孵化) on the beaches of
Florida.
8.Our English teacher said that he had a great(能力) for learning
languages.
9.He is an environmentalist(环境保护论者) with a passion for
(生物学) and geography.
10.He was born in the purple and was brought up in the(宏伟的)
palace

II.选词填空

come across; a handful of; date back to
1.We invited twenty people, but only them came, making
us very disappointed.
2.The fossils found in the narrow valley couldtwo
thousand years ago.
3.I this book in an old bookstore in London, which made
me overjoyed.
III.单句语法填空
1.The restaurant is not(license) to sell spirits(烈酒).
2.Accidents on that highway are happening with increasing
(frequent).
3.The city was filled with(violent) and crime everywhere.
4.He has been keptprison for weeks without enough food and
becomes very thin now.
5 attracted me about the trip was that it was to a place I would
never visit by myself.
6. There are many beautifully(decorate) houses in this area.
7.Such(fence) are fairly functional, but are unattractive and
wasteful of land.
8. The Red Cross organized the(distribute) of food and clothing in
the disaster area.

IV.课文语法填空

The kangaroo cannot walk backwards, so it is always moving
forwards, 1 expresses the 2 (strong) and resolve of the
Australians as individuals and as a nation. Baby kangaroos sleep and
drink milk in their mother's pouch until they are about seven or eight
months old. Kangaroos may look cute, 3 they can hit and kick
people very hard.
Koalas are very sensitive creatures who can easily panic because of
even small4_(change) in their environment. They spend quite a lot
of time eating, sleeping, and hanging onto tree trunks, so interaction with
humans can cause5(they) a lot of stress.
Tasmanian devils hunt at night. They make <u>6</u> (frighten) cries
when they are fighting or eating. The noise they make could wake $\underline{}$
dead. They are about the size of small dogs and look like rather large
black rats. They also have a terrible smell and their diet is mostly dead
animals. Fortunately, they are <u>8</u> (general) not violent towards
people.
The duck-billed platypus may lay eggs in a nest like a bird. Its nose
looks like a duck's bill, and it has feet like a duck's so it can dive under
the water, but it9_(cover) in hair. The platypus has a capacity to find
food in the water by10(use) electrical sensors in its bill.
1. 2. 3. 4. 5.

6._____ 7.____ 8.____ 9.____ 10.____

能力提升练

I.阅读理解

主题语境: 人与社会 难易度: 🗱 语篇类型: 说明文 建议用时: 8

(2020 湖南张家界高二第一学期期末联考)

One of Australia's "Big Things", the Giant Koala, is located midway between the Victorian towns of Stawell and Horsham at a small town called Dadswells Bridge. Dadswells Bridge is regarded as the gateway to the Grampians Ranges. The Giant Koala is the "Guardian of the Grampians".

Stop for breakfast, lunch or dinner or just drop in for some takeaways, a hot drink or a nice cold ice cream:Try our range of old-style lollies (糖果) or make selection from our lolly shop with a large range of chocolates and lollies. You can even have your party at the Giant Koala in the newly landscaped courtyard <u>fed</u> with our famous camp oven roasted meats.

Make use of our BBQ, and bring your own meat and have a picnic out in our courtyard or among the animals in the zoo. The Giant Koala has a large range of gifts and souvenirs for all ages so that you can take a soft toy koala away with you as a reminder of your visit.

The new owners of the Giant Koala, Rob and Julie-Anne, have

recently added a zoo which is home to two very affectionate koalas and other native Australian animals and some farm animals.

You can have your photo taken with our koalas for a small fee. We have just completed a children's "Petting Zoo" where they can pat animals such as rabbits, guinea pigs, baby turkeys and chickens.

The Giant Koala made an appearance in the movie *Charlie & Boots* and was featured in the Telstra Bigpond advertisements this year.

A series of eight "Big Things" in Australia has just been released on Redhead Matches and the Giant Koala was selected to be part of this series and you can find them in supermarkets now.

1.The underlined word "fed" in Paragraph 2 can be replaced by "_____".

A.eaten B.encouraged

C.regarded D.supplied

2.It can be inferred from the passage that the Giant Koala is _____.

A.a small town B.a place for sightseeing

C.a famous personD.a very large creature

3. What is the best title for the passage?

A. Have Lunch at the Giant Koala

B.Australia's "Big Things"

C. Welcome to the Giant Koala: an Unforgettable Experience

D.Best Gifts You Can Buy at the Giant Koala: Soft Toy Koalas

4. The passage is most likely to be taken from _____.

A.a tourist website B.a food column

C.a science magazine D.a research study

II.七选五

主题语境: 人与社会 难易度: ★ 语篇类型: 说明文 建议用时: 8

(2020 山东师范大学附属中学高三阶段检测)

Pizza is almost everyone's favorite food. Recently, it has even received recognition from UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization)!

1

Pizza has been a part of Italian culture for centuries. In the 1700s and the 1800s, the city of Naples in Italy was an independent kingdom, known for its large working class. Pizza began as a "poor men's food"—as a way to feed people in poverty quickly and at a low cost.

When Italians from Naples moved to the United States, they brought more than just their desire for a better future. 3, and pizza became popular in the United States before it did in Italy—the country where it

was born. It was only after World War II that Italians picked up on pizza.

The art of pizza spinning

The skills at pizza making have been passed down in the city for generations, and those who know them are called pizzaiuoli. ___4__;they need both talent and practice to learn to prepare, roll, and bake the dough(生面团) properly.

According to UNESCO, about 3,000 pizzaiuoli work in Naples right now. ____5__. In the academy, 120 students each year can train to become pizzaiuoli themselves. Some shops even celebrate by handing out free slices of pizza on the streets of the city.

A. The history of pizza

B.The popular types of pizza

C.Pizzaiuoli is a select group of people

D.Pizza shops opened in New York and other cities

E.On their visit, the royal couple enjoyed pizza from a local eatery(餐馆)

F.In the city, there is also a pizza museum and an academy

G.On the streets of Naples, Italy, tradition is found in the art of pizza spinning

1	2	3	4	5	
III.读后结	卖写				

(2020 山东师范大学附属中学高二线上检测)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右。

Whenever I travel and get on the plane, I usually carry two bags. A big handbag or a tote, and a small shoulder bag. The small shoulder bag is where I put the important stuff, like my passport, so I could take it with me wherever I go. I had a 7-hour layover in Stockholm for my flight to Barcelona. It was enough time to visit the old city and come back to the airport. I was on my way to purchase a train ticket when I realized my shoulder bag was missing...I have never been so scared in my life. I felt stuck. Without a passport, I couldn't go back home to the US and I couldn't move forward to my final destination in Spain either.

The only thing I could think of was to go back to the arrival gate. I went back to the sitting area and looked around, but it was nowhere to be found. I saw the lady who sat beside me on the plane and asked her if she had seen it and unfortunately, she said no. There was a deli(熟食店) stand right next to the safety fence in the waiting area, so I asked the deli clerk if he had seen anything and to my surprise, he said yes! He said he had given it to an airport employee though. I explained to the first airport employee that I saw what happened, and she immediately called someone for me, as she was already aware of the situation.

After a short session of waiting, I saw two men in uniform walking

towards me and one of them holding my bag. He asked me a couple of questions just to make sure I was the right person and after I answered correctly, he handed it back to me...I was so grateful! I could not stop thanking him. I realized the reason why I lost it was that the strap broke off and it fell on the floor. I went back to the food clerk to thank him too and to ask how he found it.

Paragraph 1:

	The	food	clerk	looked	at	me	and	told	me	about
that.										
Para	graph	2:								

After I opened the bag, I saw everything still in the bag, including

the \$500 in cash.

答案全解全析

基础过关练

- I .1.temporary 2.phase 3.trunk 4.license 5.session
- 6.violent 7.hatch 8.capacity 9.biology 10.grand
- II .1.a handful of 2.date back to 3.came across
- III.1.licensed 考查形容词。句意:这家饭店没有得到卖烈酒的正式许可。licensed 为形容词,意思为"得到正式许可的"。
- 2.frequency 考查名词。句意:那条公路上的事故发生得越来越频繁。 设空处作 with 的宾语,且 increasing 是形容词,所以此处用名词形式 frequency。
- 3.violence 考查名词。句意:这个城市到处都充斥着暴力和犯罪活动。with 是介词,且设空处和 and 后的 crime 为并列成分,所以此处应填名词 violence。

- 4.in 考查介词。句意:他被关在监狱里几个星期了,没有足够的东西(吃),现在变得非常瘦。be in prison 坐监狱。
- 5.What 考查名词性从句。句意:这场旅行吸引我的是它是去一个我自己永远不会去的地方。分析句子成分可知第一个 was 前面的部分是主语从句,且设空处在从句中作主语,结合句意应填 What。
- 6.decorated 考查过去分词。句意:这个地区有许多装饰精美的房子。 decorate 与 houses 之间是被动关系,故用过去分词 decorated 作定语,修 饰后面的 houses。
- 7.fences 考查名词复数。句意:这样的篱笆非常实用,却不美观,并且浪费土地。由空格后的 are 可以判断此处应该用名词的复数形式。故填fences。
- 8.distribution 考查名词。句意:红十字会组织了灾区的食品和衣物分发。由空格前面的 the 和后面的 of 可以判断此处填名词 distribution。 IV.1.which 考查非限制性定语从句。句意:袋鼠不会向后走,所以它总是向前走,这体现了澳大利亚人作为个人和作为一个国家的力量和决心。在此句中,设空处引导非限制性定语从句,指代前面整个主句的内容.故用关系代词 which。
- 2.strength 考查名词。句意同上。由定冠词 the 和 and 后的名词 resolve 可以判断此处用名词形式,strength 是名词,意为"力量"。
- 3.but 考查连词。句意:袋鼠可能看起来很可爱,但它们可以很用力地 撞和踢人。设空处上下文在意思上是转折关系,因此用 but。
- 4.changes 考查名词复数。句意:树袋熊是非常敏感的动物,甚至由于

它们环境中的很小的变化,它们也很容易惊慌。根据语境可知此处应该用复数形式,小的变化有很多。

- 5.them 考查代词。句意:它们花很多时间吃东西、睡觉、挂在树干上, 所以与人类的互动会给它们带来许多压力。前面的 cause 是动词,因此 该空填 they 的宾格形式。
- 6.frightening 考查形容词。句意:它们打架或吃东西时,会发出可怕的叫声。设空处修饰 cries,故应用-ing 形式的形容词。frightening 意思为"令人害怕的"。
- 7.the 考查冠词。句意:它们制造的噪音能够吵醒死人。the dead 指"死人"。
- 8.generally 考查副词。句意:幸运的是,它们一般对人不凶。此空在句中作状语,因此用副词形式。
- 9.is covered 考查动词的语态和时态。句意:它的鼻子看起来像鸭子的喙,它有像鸭子一样的脚,所以它可以潜到水里,但是它身上覆盖着毛发。根据上下文语境可知此处应该用一般现在时,it 与 cover 之间为被动关系,所以用一般现在时的被动语态。故填 is covered。
- 10.using 考查动名词。句意:鸭嘴兽能够通过使用它喙上的电子传感器在水中找到食物。by doing...通过做.....。故填 using。

能力提升练

I.◎语篇解读 本文是一篇说明文。主要介绍了澳大利亚的一个旅游景点 Giant Koala,人们可以在这里吃到各种糖果,还可以自己烧烤,与考拉合影等。

- 1.D 词义猜测题。分析可知,画线词所在句子的意思为"你甚至可以在 Giant Koala 新做的景观美化庭院中举办你的派对,我们提供我们出名的野营烤炉烤肉。",所以 fed 在此处的意思是"提供"。与 D 选项意思一致。
- 2.B 推理判断题。由文章第二、三、四、五段所述内容可知,Giant Koala 里有商店、景观庭院、爱畜动物园等,人们可以在这里吃饭,举办聚会,购买礼物、纪念品以及与考拉合影等,所以推断 Giant Koala 应该是一个旅游景点。故选 B。
- 3.C 主旨大意题。本文主要为一个旅游景点 Giant Koala 做宣传,吸引人们来这里玩,故 C 项最适合作本文的标题。
- 4.A 推理判断题。本文介绍的是一个旅游景点,所以最有可能来自旅游网站。故选 A。
- 【高频词汇】 1.selection n.选择;挑选 2.reminder n.引起回忆的事物;通知单 3.feature v.起重要作用;占重要地位;以……为特色 4.release v.发布;释放
- II. ②语篇解读 本文是一篇说明文。意大利那不勒斯的比萨饼得到了联合国教科文组织的认可。现在,就让我们一起来了解一下比萨饼丰富的历史底蕴吧。
- 1.A 根据设空处所在位置可知此处所填内容应该是小标题,该部分主要讲述了比萨饼的历史,所以 A 项作小标题最佳。
- 2.E E 项中的 the royal couple 指代本空前面的 King Umberto I and Queen Margherita。上文说到这对皇室夫妇访问那不勒斯,故 E 项"在他

们访问期间,这对皇室夫妇很喜欢一家本地餐馆的比萨饼"符合语境。

- 3.D 根据本空前以及本空后的 the United States 可以锁定 D 项中的 New York,故 D 项"比萨饼店在纽约和别的城市开业了"符合语境,且后面的分句与 D 项之间是顺承关系。
- 4.C 设空处前说到了知道制作比萨饼技巧的人被称为 pizzaiuoli,此处承接上文,解释 pizzaiuoli 是一群精选的人,且在后面进一步说明他们需要天赋和训练。所以此处选 C 项。
- 5.F 由设空处后的 In the academy 并结合 F 项中的 an academy 可知,F 项符合语境,此处在说在这个城市中,还有一个比萨饼博物馆和一个学 院。

【高频词汇】 1.recognition *n*.承认;赏识;认出 2.unified *adj*.统一的 3.desire *n*.愿望;渴望;欲望 4.academy *n*.学院,研究院

III.One possible version:

Paragraph 1:

The food clerk looked at me and told me about that. He said someone picked a bag up on the floor right in front of the stand, waiting for the owner for a long time. However, no one came to get it. So she had to hand it to him. When he saw the employee coming near, he gave it to her. I could not believe the honesty I just witnessed. Fortunately, I met it in my life. How happy I felt at that time.

Paragraph 2:

After I opened the bag, I saw everything still in the bag, including

the\$500 in cash. I understood them returning my passport out of pity, but they did not have to return the cash. The three different people had a chance to take it, the person who found it on the floor, the food clerk, and the airport employee. However, none of them did so. I was very fortunate that there were so many kind people. Therefore, let's be kind, and the world will be more wonderful.